De bästa låtarna för en pokerkväll

Musik har funnits i tusentals år och kan ses som en konstnärsform och kultur som kan beröra en människa emotionellt. Det finns all möjlig sorters musik tillgänglig idag genom olika streaming tjänster, CD-skivor och till och med de gamla godingarna LP skivor har kommit tillbaka i mode. Du kan spela alltifrån klassisk musik såsom Mozart till popmusik till reggae. Många vet att musik kan hjälpa eller stjälpa olika situationer. Ska du till exempel ut och festa vill du antagligen inte lyssna på lugn musik utan hellre musik med ett högre tempo som gör dig exalterad över kvällen. Ska du däremot ha vänner över på middag kan softa och lugna låtar spelas i bakgrunden.

Spela poker

Det finns med andra ord musik som väcker olika känslor, beroende på i vilken situation låten spelas. Spelas en låt under en begravning associerar många den låten med begravningen och ledsamma känslor efteråt. Skulle det dock spelas en låt på ett bröllop associeras den låten ofta med glädje efteråt. Med andra ord påverkar musiken oss människor på olika sätt beroende på vilka minnen som är associerade med låten.

Musikgenrer för en pokerkväll

Oavsett om du spelar poker hemma med ett gäng kompisar eller om du spelar poker på nätet spelar musiken en viktig roll. Spelar du dessutom liveturneringar genom ett kasino online kan många turneringar spelas under nattetid. Då är det viktigt att ha musik som håller dig pigg och alert och som inte får dig att somna. Samtidigt vill du inte ha musik som irriterar dig då du kan förlora koncentrationen. Vad är då en bra genre att spela under en pokerkväll? Countrylåtar har många trallvänliga och härliga melodier som passar bra att ha som bakgrundsmusik. Det kan även vara lite livligare låtar som kan göra att man känner sig extra laddad inför en hand eller en turnering. En annan genre kan vara från 60 och 70-talet då det är många låtar som människor känner igen och kan nynna eller sjunga med till. Till exempel Frankie Valli & The Four Seasons låtar ”Walk Like a Man” och ”Big Girls Don’t Cry”. Andra låtar är till exempel ”Yes Sir, I Can Boogie” med Baccara eller ”Come Together” och ”Yesterday” med The Beatles.

Specifika låtar till en pokerkväll

Såklart finns det även specifika låtar som är passande till kortspel. Till exempel en låt som Frank Sinatra sjöng som heter ”Luck be A Lady”. Låten handlar om att en spelare vill ha turen med sig. Texten handlar om tur men beskrivs i en kvinnas skepnad. Han sjunger om att en dam inte lämnar en gentlemans sida, att hon inte vandrar runt i rummet och flirtar med främlingar. Det betyder att han själv vill behålla damen, det vill säga turen under kvällen. En annan låt som kan vara passande är Lady Gagas låt ”Pokerface” som hintar mycket till pokerspelet Texas Hold’Em. Hon sjunger om att spela korten rätt, om att lägga sig, höja en hand och om att andra inte kan läsa hennes pokeransikte. Denna låten är tvärtemot ”Luck Be A Lady” då hon i själva verket sjunger hon om att hon vill ha en man. Sist men inte minst är låten ”The Gambler” med Kenny Rodgers en passande låt till en pokerkväll. Han sjunger om olika drag en spelare kan göra, att man måste veta när man ska hålla, lägga sig och vilka kort man ska behålla eller slänga. Han nämner även att man inte bör räkna sina pengar vid bordet utan att vänta tills given är färdigspelad. Det passar perfekt in på temat pokerkväll!