Håkan Hellström gör två konserter på Ullevi

Håkan Hellström är en populär artist som inför sin konsert på Ullevi den 4 juni sålde ut på nolltid. Det var ett sådant hårt tryck på biljetterna, att arrangören Live Nation efter en timme när biljetterna var slutsålda meddelade att det blir en extra konsert den 5e juni. På tre timmar såldes 130 000 biljetter och biljetterna var kort därefter slutsålda.

När Håkan var på Ullevi 2014 så slog han arenans publikrekord och landade på 69 349 åskådare. Vid biljettsläppet för 2016 års konsert så var trycket så stort att många fick felmeddelandet att ”Just nu befinner sig 95 000 människor i kön”. Hade det varit en fysisk kö så hade den slingrat sig hela vägen från Ullevi till Lerum och tillbaka!

Arrangören visste att det var ledigt på Ullevi den 5e juni och efter en timmes försäljning så var trycket så stort att det valdes att helt enkelt göra en till konsert. Enligt Live Nation var det inget som var planerat, utan dagen efter en konsert är alltid bokad för nedmontering av scen och annat. Budskapet

Men någon tredje konsert blir det inte, utan Live Nation tycker att det är stort nog med två konserter och succén att det har sålts 130 000 biljetter på tre timmar säger Kristofer Åkesson. Mycket talar nu för att publikrekordet på 69 349 åskådare 2014 kommer att slås.  I och med dessa två konserter så har Håkan Själv nu två chanser på sig att slå sitt eget publikrekord.