Monster of Rock kommer tillbaka – Den 9 juli 2016 med bland annat Black Sabbath

Nu är det dags igen för en stor musikhändelse i Sverige. Det är en konsert eller festival som vi hade på 80-talet med några av de största rockbanden i världen. Kommer ni ihåg Monsters of Rock?

Monsters of Rock var ursprungligen en festival som anordnades i England, närmare bestämt i Castle Donington mellan 1980 och 1996. Sverige tog efter konceptet och höll festivalen på Råsundastadion 1984 och 1986. Många av de stora banden var med då. AC/DC, Van Halen, Mötley Crue, Scorpions, Ozzy Osbourne och Def Leppard. Monsters of Rock är en stor händelse inom den svenska hårdrocksmusiken i Sverige eftersom de bästa banden spelade under ett och samma tak.

monster of  rock

Det har blivit lite som med den amerikanska festivalen Woodstock, Monsters of Rock i Sverige har fått samma kultstatus. Det finns Facebook-grupper med namnet ”Vi var där” osv. Nu 30 år senare kommer Sverige få tillbaka festivalen och denna gång anordnar man den på Friends Arena. Lördagen den 9 juli 2016 är datumet som ni ska skriva ner. Vi kommer också att få uppleva Black Sabbaths avskedsturné, man gör ett stopp i Sverige för att spela på nya Monsters of Rock. Det blir lite som en återträff för många som var på festivalen på 80-talet.

Friends Arena, den plats som ska rymma alla hårdrockfans nästa år. Arrangörerna har fått väldigt mycket kritik angående valet av plats för Monsters of Rock. Flera röster hade gärna besökt Ullevi för att få den bästa upplevelsen, något som ska saknas enligt de som har uttryckt sin åsikt.

Monsters of Rock med Black Sabbath och…?

Just det. Vi har inte sett att något annat band är bokat för nästa års festival. Det är bara Black Sabbath som det skyltas med och vi har inte fått någon annan information, det är rätt tyst om det skulle komma fler. På biljettarrangörernas sidor står det dock att det blir ”special guests”. Så med andra ord kommer fler att spela än Ozzy och bandet. Det är något som vi ser fram emot, helt klart.

På tal om biljetterna så är det dags att slå till eftersom de flesta bra platserna är redan borta. Alla som vill kunna se någonting av showen måste köpa sin biljett snarast. En biljett till Monsters of Rock kostar från 580 kr och uppåt, den minsta summan är för ståplats och inte den bästa. Sedan går det att få en lounge för omkring 3000 kr per person. Då har man det riktigt bekvämt med egen bar, avskilda toaletter mm. Men hur mycket rock är det? Det finns i alla fall för de som vill köpa.

Monsters of Rock på 80-talet skrämde verkligen slag på hela Sverige. Den typen av rock eller hårdrock var relativt ny i Sverige och på tv hade det varit stora debatter om musik och våld. Det var satanisttexter som uppmanade till det ena och det andra. När man tänkte på den här typen av musik i dag känns den faktiskt ganska harmlös. Men det är som det alltid brukar vara när någonting är nytt och främmande.